De traditie van het geven van een kerstpakket is in de 19de eeuw ontstaan. Men ging in die tijd langs de deur om elkaar een zalig kerstfeest de wensen. Bij de boeren bevolking was het dan ook de gewoonte om deze mensen eten en drinken aan te bieden.  Ook de medewerkers van de boer die ook op 1ste kerstdag vaak gewoon moesten werken kregen dan iets lekkers extra te eten en te drinken.  De medewerkers die bij de boer inwoonde mochten op tweede kerstdag naar huis en kregen dan vaak luxe en lekkere dingen (overblijfselen van het kerstmaal van de boer) mee naar huis om ook daar een gezellig kerstfeest te vieren.

Later volgde andere ambachtslieden dit voorbeeld door de leerlingen en eventueel het personeel ook iets mee te geven voor het gezin.  Dit om het kerstfeest extra feestelijk te maken maar ook als blijk van waardering voor het werk van het afgelopen jaar.

Tegenwoordig is het een mooie gewoonte dat de werkgevers dit initiatief hebben overgenomen. Echter omdat niet alle werkgevers een geschikt product leveren voor een dergelijk bedankje worden bedrijven zoals Promotion Products Services ingeschakeld om een passend geschenk te bedenken en te leveren. Vaak leveren zij dan ook “Thema-pakketten” Dit zijn kerstpakketten die speciaal voor een specifieke werkgever worden samengesteld.  Op deze manier krijgt een dergelijk pakket een persoonlijke tint van de werkgever zodat de boodschap “waardering voor het gedane werk” ook goed overkomt.

Tegenwoordig zijn de relatiepakketten ook steeds meer in opkomst. Deze relatiepakketten of geschenken worden aan relaties en bedrijven geschonken om de onderlinge band te verstevigen. Maar ook vooral om de relatie te bedanken voor de prettige samenwerking in het afgelopen jaar. Zeker met het wegvallen van de traditionele kerstkaart is een relatiegeschenk een mooi alternatief om uw klanten en leveranciers te bedanken.

Promotion Products Services kent de markt en kan met haar ervaring en kennis u helpen om een passend kerstpakket of relatiegeschenk samen te stellen. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op met een van onze verkoop adviseurs.

Tel: 040 – 2842338     E-mail : Tineke@pps-nuenen.nl